-
Kuchnia koszerna - R. Wolff
Symbol:
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 7.99 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.46 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8244-051-5 |
EAN | 9788382440515 |
Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia, z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego, żydowskiego gospodarstwa. Wznowienie na podstawie dwunastego wydania oryginału z 1904 roku. Kolejna książka kucharska Rebekki Wolff, dla wszystkich, którzy pragną zdrowe, gospodarskie jedzenie połączyć z pewną oszczędnością i prowadzić żydowski dom. Autorka książkę kierowała do młodych dziewcząt, które nie miały sposobności nauczyć się prowadzenia gospodarstwa, a dzięki temu dziełku nauczą się wszystkiego, co dobra gospodyni powinna umieć w każdej porze roku. I tak opisane są tu przygotowania do różnych obrzędów religijnych i świąt, o koszerowaniu mięsa i drobiu, sposoby przechowywania pożywienia oraz 680 przepisów na wszelakie potrawy.
Data wydania:
2022-03-14
Status:
Nowość
Wydawca:
Graf-ika
Oprawa:
Twarda
Format:
14,7x20,7
Rok wydania:
2022
Autor:
Wolff Rebekka
Stron:
294
Wydanie:
1
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.